Nazilli Ayna Gazetesi

“Eski Ev” Nostalji Severlerin Hizmetinde

“Eski Ev” Nostalji Severlerin Hizmetinde
2.376
12 Ekim 2020 - 16:37
Nazilli’de nostaljik ortamı dikkat çeken Eski Ev Kafe hizmete girdi.

Nazilli’de hizmete giren ‘Eski Ev Kafe’ nostalji sevenlerle buluşuyor. Nostalji sevenler ve şehrin karmaşasından kaçıp dinlemek isteyenler için kapılarını Nazillililere açan Eski Ev Kafe ziyaretçilerini hayran bırakıyor.

‘HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM’

Turizm mezunu olduğunu belirten işletme sahibi Meltem Tuğral kendi aile hatıralarını bir araya getirerek müşterilerinin de kendi evlerinde hissini yaratacağı bir kafeyi geçtiğimiz günlerde Yeni Mahalle 86 Sokakta hizmete açtı. Tuğral,” Hayalim kafe açmaktı. Bu evi gördüğümüzde sadece tuğlalardan kaplıydı. Nazilli’de böyle bir konsept yoktu. Nostaljiyi ve hatıraları çok seven biri olarak böyle bir kafe yapmak istedim. Nostaljik olunca ilk aklımıza gelen plaklar oldu. Plak yayını yapalım dedik. Elimizde 1949 yılından kalan pikap vardı. İçerisindeki eşyalar mesela 40 yıllık annemin kendi ördüğü perdeler buraya göre dizayn edildi. İçerdeki işlemeler yine annemin, eski halımız vardı onu getirdik. Böyle tam bir ev gibi oldu. Hatıralara merakım vardı nostalji olarak eski şarkıları da çok severim. Hepsini toparladık ve böyle nostaljik bir mekan ortaya çıktı. Burada dondurmalı irmik helva servisimiz var. Osmanlının kaşık helvasını Kahramanmaraş dondurması ile buluşturup sunuyoruz. İçinde hiçbir şekilde katkı maddesi olmadan tereyağı şeker ve irmiğin olduğu geleneksel helvamızı sunacağız hemşerilerimize. Aynı zamanda helvamızı hayır yapmak isteyen vatandaşlarımıza cemiyetlerde, kandillerde ve ramazanda kaplar içerisinde toplu şekilde de göndereceğiz. Yine nostaljik gazozlarımız var. Beyoğlu gazozumuz klasik, zencefilli, limonlu, portakallı, çay ve kahvede içeceklerimiz arasında. İçeride bir yer ocağımız vardı onu şömineye çevirdik kışın şömine yakarak hemşerilerimiz şöminenin başında vakit geçirebilecekler. Şehrin karmaşasından kaçıp kafa dinleyebilecekleri bir ev yaptık.” şeklinde konuştu.

Sizde bu sıcak ve samimi ortamı görmek ve yaşamak, aynı zamanda lezzetli dondurmalı irmik helvaları ile efsane gazozları tatmak isterseniz. Yeni Mahalle 86 sokakta bulunan Eski Ev Kafeyi ziyaret edebilirsiniz.

(Abdülkadir GÖKÇE)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER