Nazilli Ayna Gazetesi

SINAV KOLEJİNİN İLK KARİYER KONUĞU VOYELLE TOUR

SINAV KOLEJİNİN İLK KARİYER KONUĞU VOYELLE TOUR
1.002
10 Aralık 2019 - 18:50
Nazilli’de Sınav Koleji’nin düzenlediği kariyer günlerinin ilk konuğu Voyelle Tour’un sahibi Özgür Ekiz, turizm ve tur rehberliğini anlattı.

Nazilli’de hizmet veren Sınav Koleji’nin düzenlediği kariyer günleri, turizm mesleğiyle başladı. Kariyer günleri çerçevesinde 5 yıldır Nazilli’de Voyelle Tour Acentesi olarak hizmet veren Özgür Ekiz öğrencilerin konuğu oldu. Ekiz’i dinlemeye 9 ve 10’uncu sınıf öğrencileri, öğretmenleri ve okul müdürü Ramazan Açıkkol katıldı. Özgür Ekiz, kariyer günleri dolayısıyla öğrencilere turizm mesleğini, tur rehberliği, mesleki zorluklarını anlatırken, meslek yaşantısı boyunca başından geçen ilginç olayları da öğrencilerle paylaştı. Ekiz, ayrıca öğrencilere mesleğin incelikleri ve ayrıntıları anlattı.

“VERİMLİ BİR SÖYLEŞİ OLDU”

Öğrencilere anlattıklarıyla turizm mesleğine yönlendirmeye çalıştığını ifade eden Voyelle Tour sahibi Özgür Ekiz, “Kariyer Günleri etkinliği kapsamında ilk bizim katılımımızla başladı. Turizmciyim. Birçok dalında çalıştım. 5 yıl önce kendi işyerimi açtım. Gençlere bu etkinlikle turizmin 56 sektörün birleştiği bir sektör olduğunu anlattım. Gençleri anlattıklarımla turizme yöneltmeye çalıştım. İçlerinden bazılarını da tur rehberliğine yönlendirebilirsem ne mutlu bana. Gençlerimize yazın yanımızda çalışma teklifini de sunacağım. Mesleğimizi bu sayede yakından tanıyıp, bu meslek hakkında karar vermelerine yardımcı olmaya çalışacağım. Benim için çok verimli bir söyleşi oldu.” ifadelerini kullandı.

(Abdülkadir GÖKÇE)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER