Nazilli Ayna Gazetesi

NAZİLLİ’DE FUAR HEYECANI BAŞLADI

NAZİLLİ’DE FUAR HEYECANI BAŞLADI
2.470
09 Ocak 2020 - 18:53
Nazilli’de 3’üncüsü düzenlenen Nazilli Tarım Fuarı muhteşem bir törenle kapılarını açtı.

Nazilli’de bu yıl üçüncüsü düzenlenen EXPONAZ ARGO Tarım Fuarı, kapılarını davetlilere açtı. Tarım ve hayvancılık sektörünü buluşturan fuar için Şirinevler Mahallesi’nde bulunan Eşref Özel Kapalı Pazaryeri’nde açılış töreni düzenlendi. Törene Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Ticaret Borsası Başkası Nurettin Kırlıoğlu, İlçe Tarım Müdürü Sunay Güler, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, İYİ Parti İlçe Başkanı Durmuş Kural, Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, daire müdürleri,  muhtarlar, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından açılış konuşmaları yapıldı. Program plaket dağıtımı ile devam etti.

“TARIM AYDIN’IN KALESİ”

Açılış töreninde konuşan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, geçen yıldan bu yana 685 kişinin çiftçi defterinden silindiğini ifade etti. Bülbül, “Tarım Aydın’ın kalesidir ve bu yüzden bu fuarlara önem verilmesi lazım ” dedi.

ÇERÇİOĞLU’NDAN JEOTERMAL AÇIKLAMASI

Programın bir diğer konuşmacısı ise Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu oldu. Aydın’ın Türkiye’nin en verimli tarım alanlarına sahip olduğunu belirten Çerçioğlu, tarımla birlikte jeotermale de destek verdiğini vurgulayarak “Yatırımcılar çevre dostu olursa bizim için sorun yok. Biz temiz enerjiye karşı değiliz” dedi.

“NAZ-KOOP İKİNCİ SÜMERBANKTIR”

Fuar açılışında Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’da bir konuşma yaparak, Atatürk’ün Nazilli’ye en büyük mirasının Sümerbank olduğunu ve bu miras sayesinde Nazilli ekonomisinin ciddi derecede geliştiğini kaydeden Başkan Özcan, “Maalesef Atatürk’ün bu mirasına sahip çıkamadık, Sümerbank gidince Nazilli’nin ekonomisi de ciddi derecede çöktü. İşte bizler de ikinci Sümerbank olarak adlandırdığımız ve Sümerbank’ın yerini tutacağına inandığımız Naz-Koop’u büyük bir heyecan ve mutluluk içinde kurduk. Ben inanıyorum ki bundan böyle Naz-Koop, Nazilli’nin ekonomisini Sümerbank gibi geliştirecektir” dedi.

FUAR ALANI GENİŞLEYECEK

4. fuarın daha büyük bir alanda yapılacağının da müjdesini veren Özcan, “Nazilli Nazilli olduysa Atatürk’ün Sümerbank’ı kurması sayesinde. Naz-Koop’ta, Nazilli’nin 2.Sümerbankıdır. Bu projeyle istihdam sorunlarını çözeceğiz” şeklinde konuştu.

“TARIM GELECEĞİMİZ OLDU”

İnsan neslinin devamı ve sağlıklı beslenme için tarım ve hayvancılığın olmazsa olmaz olduğunu dile getiren Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, “Tarım insanlığın en eski uğraşlarından birisi olmasına rağmen son dönemde stratejik önemini arttıran bir sektör haline geldi” ifadesini kullandı. Sektörün sadece üreticinin değil tüketiciyi de doğrudan ilgilendirdiğini belirten Arısoy, şöyle devam etti: Dünya üzerinde yaklaşık 1 milyara yakın insan açlıkla karşı karşıya olduğunu düşünürsek tarım sadece yiyeceğimiz değil geleceğimiz olmuştur.

BEKLENTİLER ARTTI

Fuarın çiftçinin ufkunu açtığına ve yöresel ürünlerin tanıtılması için önemli olduğuna vurgu yapan Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, siyasetçilere seslenerek daha büyük bir fuar alanı yapılmasının gerekliliğini belirtti. Tarımın önemine değinen Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, “Tarım olmazsa Nazilli’nin bir kolu yok demektir. Bu fuarları iyi tanıtmalıyız. En kötü reklam bile en iyi reklamdır” dedi. Geçen yıl 83 bin kişiye ev sahipliği yapan fuardan bu yıl da beklentisinin yüksek olduğunu kaydeden Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçek, fuarın belediye başkanlarının desteğiyle büyüyeceğini söyledi.

Yapılan plaket törenin ardından protokol üyeleri hep birlikte açılış kurdelesini kesti. 84 firmanın 400 marka ile katıldığı Nazilli Tarım Fuarı, 09-12 Ocak tarihlerinde Eşref Özel Çok Amaçlı Kapalı Alanı’nda 4 gün boyunca çeşitli yarışmalar, yöresel ürün pazarı ve çok sayıda firma ile ziyarete açık olacak.

(Abdülkadir GÖKÇE)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER