Nazilli Ayna Gazetesi

NAZİLLİ’DE EKONOMİ MASAYA YATIRILDI

NAZİLLİ’DE EKONOMİ MASAYA YATIRILDI
1.648
25 Aralık 2019 - 18:10
Nazilli Belediyesi’nin katkılarıyla Dr. Yaşar Erdinç’in anısına ‘Finansal Piyasalarda Yaşanan Son Gelişmeler ve 2020 Türkiye Ekonomisi Gündemi’ adlı konferans düzenlendi. NTO Konferans Salonu  üniversiteli öğrenciler ve iş adamları tarafından dolduruldu.

Nazilli Ticaret Odası konferans salonunda, Nazilli Belediyesi tarafından Dr. Yaşar Erdinç’in anısına ‘Finansal Piyasalarda Yaşanan Son Gelişmeler ve 2020 Türkiye Ekonomisi Gündemi’ adlı konferans gerçekleştirildi. Koordinatörlüğünü Prof. Dr. Yusuf Kaderli ve Doç. Dr. Ali Petek tarafından yapılan konferansta FODER Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Köksal, Stratejist Cüneyt Paksoy, İnfo Yatırım Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz ve Nazillili FODER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sağman konferansta sunum yaptı.

Konferansı izlemeye Nazilli Belediye Başkan Vekili Soner Yelkovan, Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, Aydın Barosu Nazilli Şube Başkanı Emel Şahin, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Emekliler Derneği Nazilli Şube Başkanı Faruk Baştepe, Nazilli Vergi Dairesi Müdürü Adem Torun, ADÜ’lü öğrenciler, öğretim üyeleri ve çok sayıda NTO üyesi işadamı salondaki yerini aldı.

“YEREL YÖNETİMLERE BÜYÜK SORUMLULUKLAR DÜŞMEKTEDİR”

Konferansı Dr. Yaşar Erdinç anısına yaptıklarını ifade eden Nazilli Belediyesi Başkan Vekili Soner Yelkovan, “Küresel dönüşümün başladığı bir çağda yaşıyoruz. Ancak ülkemizde uygulanan kötü ekonomi politikaları, tüketim toplumu ideasının dayatıldığı ve ithalatın afaki boyutlara ulaştığı günümüzde, yerel yönetimlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Kalkınma kırsaldan başlar’ anlayışıyla önce çiftçimizi, işçimizi yani üreticimizi anlamak, onların derdine derman olmak, yerel yöneticilerin ve hükümetimizin öncelikli görevi olmalıdır. Nazilli Belediyesi olarak bu anlayışla kurduğumuz Naz-Koop Projemiz ile ilçe ekonomimizi güçlendirmeyi, istihdamı artırmayı, Türkiye’nin dört bir yanına ve Dünya’ya Nazilli’mizde yetiştirilen ürünlerin satışını yapmayı hedefliyoruz. Dünyanın en güzel coğrafyasında yer alan ülkemizi, tabiri caizse ‘kan damlasa can biter’ denen bereketli topraklarımızı, dinamik-genç nüfusumuzu en iyi şekilde değerlendirerek ülke ekonomimizi en kısa sürede düzlüğe çıkarmak gerekmektedir. Bugün içerisinde bulunduğumuz durumu daha iyi anlamak adına değerli hocalarımızı dinlemekten büyük keyif duyacağım. Nazilli’mize tekrar hoş geldiniz. Başkanımız şehir dışında olması nedeniyle programa katılamadı, hepinize çok selamları var.

Konferansta katılan FODER Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Köksal, Stratejist Cüneyt Paksoy, İnfo Yatırım Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz ve Nazillili FODER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sağman, ilk olarak son 50 yıllık Türkiye ekonomisi değerlendirildi. Ardından Türkiye 2020 yılı ekonomisinde beklentileri, dünyadan Türkiye ekonomisinin nasıl görüldüğü, ekonomide doğru hamleler, çözüm yolları, nerelere doğru yatırım yaparsak daha kazançlı yatırımlar yapılabilir konuları anlatıldı. Son olarak yapılan soru cevap bölümüyle konferans sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER