Nazilli Ayna Gazetesi

KOCABAŞ’IN KALEMİNDEN

KOCABAŞ’IN KALEMİNDEN
1.141
07 Mart 2019 - 16:19

Değerli okurlarım sizleri Allah’ın doksan dokuz ismiyle selamlıyorum.

İlk kaleme almak istediğim konum son yıllarda eğitim sisteminin düzensiz, sürekli olarak değişiklik yaşaması sonucunda doğurmuş olduğu sorunlar sonucunda nitelikli insan yetiştiremiyor olmamız.

Genç kardeşlerimiz hayal kuramıyor, halk içerisinde güven sağlanamıyor ve kimse kimseye güvenemediği gibi sırtına bile dönemiyor kadına şiddet, tecavüz, hırsızlık vb. gibi bu saydıklarımın yeterince ülkemiz de artması da ülkemizde nitelikli insan konusunda ne kadar başarısız olduğumuzu ortaya koyuyor.

2018 Kasım ayın da uygulanan istatistik sonucunda ülkemizde %23 genç işsizlik oranında artış olduğu açılandı bu istatistik ’den anlayacağımız gibi niteliksiz birey oldukça artış gösteriyor.

Peki, bu problemi nasıl çözmemiz gerekiyor?

Bina inşa etmek yerine İnsan inşa etmeliyiz!

Evet, bina inşa etmek yerine insan inşa etmeliyiz işte o zaman kökleri sağlam benliğini ve töresini bilen idealleri ve hayalleri için mücadele eden, para kazanmak zorunda olduğu için hayallerinin dışında istemediği mesleği icra etmek yerine mutlu olduğu sevdiği için mesleğini en iyi yapan, güven ortamını refah seviyesini yukarıya çeken devletine ve milletini hizmet eden nitelikli insanlar yetiştirmiş olacağımıza inanıyorum.

Sözleri mi Atamız Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri ile tamamlamak istiyorum sizleri sevgi saygı ile selamlıyorum.

Gençliği yetiştiriniz onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz, geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER