Nazilli Ayna Gazetesi

İMAM HATİPLİ GÜREŞÇİLERDEN ÇİFTE BAŞARI

İMAM HATİPLİ GÜREŞÇİLERDEN ÇİFTE BAŞARI
1.154
09 Aralık 2019 - 19:10
Nazilli Şehir Sümer Deniz Anadolu İmam Hatip Lisesi güreş takımı Anadolu İmam Hatip Liseleri ve Aydın liseler arası güreş şampiyonalarında toplam 14 madalya kazanarak iki ayrı şampiyona içinde İstanbul’daki finallere katılma hakkı kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan protokole bağlı olarak Türkiye Güreş Federasyonu ve Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl ilki düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liseleri arası güreş grup müsabakalarında Ankara, İstanbul, Mersin ve Bingöl’de 1500 civarında sporcunun ter döktü. Müsabakalar nefesleri kesti. B genç ve A genç olmak üzere iki grupta Grekoromen ve Serbest maçları yapıldı.

Bölge finallerinde, Şehit Sümer Deniz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Aydın’ı başarıyla temsil ettiler. B genç ve A genç grekoromen ve serbest maçlarında 14 güreşçi ile katılan Nazilli İHL öğrencilerinden 7 tanesi  İstanbul’da yapılacak finallere katılmaya hak kazandı.

Türkiye İmam Hatip Liseler arası Güreş Şampiyonası Finalleri Nisan ayında yapılacak.

AYDIN İKİNCİSİ OLDULAR

Şehit Sümer Deniz Anadolu İmam Hatip Lisesi, Aydın Mimar Sinan Spor salonunda gerçekleştirilen Aydın Liseler Arası 17-18 Yaş A Gençler Serbest Güreş müsabakalarına katıldığı 12 kişilik güreş takımından 8 öğrenci madalya kazanmayı başardı. Alınan bu sonuç ile Aydın Spor Lisesi’nin ardından il ikincisi olan takım İstanbul’daki finallere katılmaya hak kazandı.

Düzenlenen müsabakalara antrenör Ahmet Soner Erdoğan ve Beden Eğitimi Öğretmeni Şahin Yaylagül’ün koçluğunda hazırlanan, 70 kiloda Bahtiyar Bilgin 2., Muhammed El Hüseyni 3., 74 kiloda Yunus Emre Yahşi 2., 86 kiloda Mehmet Can Karademir 1., İbrahim Kömürcüoğlu 2., 97 kiloda ise Yunus Emre Yolcu 2., Muhammed Ali Kaplan 3. olarak madalya almaya hak kazanan öğrenciler oldu.

“RABBİM YOLLARINI AÇIK ETSİN”

Büyük özveriyle haftalardır turnuvaları hazırlandıklarını ifade eden okul müdürü Şakir Taşkıran, “Türkiye İmam Hatip Liseleri arası güreş müsabakalarından başarıyla dönüp dinlenme fırsatı bulamadan direk Aydın liseler arası güreş müsabakalarına katılmaları ve elde edilen başarıları dolayısıyla öğrencilerimize, antrenörümüz Ahmet Soner Erdoğan’a ve Beden Öğretmenimiz Şahin Yaylagül’e ayrıca teşekkür ederim. Gençlerimizin başarılarının daim olmasını diliyorum. Rabbim de yollarını açık etsin.” ifadelerini kullandı.

(Abdülkadir GÖKÇE)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER