Nazilli Ayna Gazetesi

Eski hükümlüler Hayallerine Kavuşaçak

Eski hükümlüler Hayallerine Kavuşaçak
1.194
18 Aralık 2019 - 19:21
Nazilli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Nazilli İŞKUR Müdürlüğü ile yaptığı ortak çalışma kapsamında 40 eski hükümlünün kendi işlerini kurabilmek için hazırladıkları projeleri teslim etti.

Nazilli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Nazilli İŞKUR Müdürlüğü eski hükümlülerin kendi işlerini kurarak hayatlarını devam ettirmeleri için işbirliği gerçekleştirdi. Nazilli Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet Ahlatoğlu, eski hükümlülerle birlikte 40 projeyi Nazilli İŞKUR Müdürü Yakup Ergenlik’e teslim etti.

38 BİN LİRA HİBE DESTEĞİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, engelli ve eski hükümlülere kendi işlerini kurma imkânı sağlamaya devam ediyor. Nazilli’de eski hükümlülerin bu imkândan yararlanması için Nazilli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Nazilli İŞKUR Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptığı çalışma kapsamında 40 eski hükümlü 38 bin liralık hibe desteği için projelerini sundu.

YENİ DÖNEM MAYIS’TA BAŞLAYACAK
Yapılan başvuru rakamının rekor olduğunu belirten Nazilli İŞKUR Müdürü Yakup Ergenlik “Daha önce bu destekler sayesinde Nazilli’de 14 kişi kendi işinin sahibi oldu. Bu rakamı arttırmak için devletimizin kurumları ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile yaptığımız çalışma kapsamında 40 projeyi teslim aldık.” ifadelerini kullandı.
Yeni dönemin Mayıs’ta başlayacağını söyleyen Ergenlik, “Tüm engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızı bu destekten yararlanmaları için projelerini hazırlayıp bize sunmaya davet ediyoruz” dedi.

“ESKİ HÜKÜMLÜLERİN YANINDAYIZ”
Yapılacak yardımlarla ülke ekonomisine büyük destek sağlanacağını belirten Nazilli Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet Ahlatoğlu ise “Bugün burada projelerimizi sunduk. Eski hükümlüler dezavantajlı bir grup oldukları için iş bulmaları çok zor oluyor. Devletimiz de bunun farkında ve onlara kendi işlerini kurmaları konusunda yardımcı oluyor. Biz de bu desteklerden yararlanmaları için her zaman eski hükümlülerin yanındayız” şeklinde konuştu.

“HERKESİ DAVET EDİYORUM”
Destekten yararlanmak için projesini sunan eski hükümlü Hakan Çiftçi de “İŞKUR ve Denetimli Serbestlik Müdürlerimize çok teşekkür ediyorum. Bizlere kendi işimizi kurarak toplum içerisinde daha güzel bir noktaya gelmemiz için yardımcı oluyorlar. Daha önce 6 ay belediyede İŞKUR sayesinde çalıştım ama sonrasında iş bulamadım çünkü toplum bize farklı bir gözle bakıyor. Bu yüzden kendi işimizi kurmak bizim için çok önemli. Herkesi bu desteklerden yararlanmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER