Nazilli Ayna Gazetesi

AYNA’DAN YANSIYANLAR

AYNA’DAN YANSIYANLAR
478
23 Temmuz 2020 - 16:23
SİYASETTE ŞEFFAFLIK

Her siyasinin ağzında bir şeffaflık lafı vardır ülkemizde ama hangi siyasi parti, ne kadar uyar bu şeffaflık mevzuna orası tartışılır. Ak Parti kurulurken şeffaflıktan bahsediyordu, gelinen noktada bırakın şeffaflığı, açıklanması gereken olaylar bile açıklanmıyor. Her şey kapalı kapılar ardında olup bitiyor, kimse bir şey bilmiyor. Bilinmesi gerekenlerde bilinmiyor. Mesela 15 Temmuz hadisesi, ne kadar elim bir geceydi değil mi, peki o gece hakkında bilinmesi gerektiği şekliyle kim ne biliyor? Kimse bir şey bilmiyor, bize bildirildiği kadar biliyoruz. Hâlbuki cevabı bilinmesi gereken çok soru var o geceye ait. Ama soruluyor cevap yok. Sayın Cumhurbaşkanı darbeyi eniştemden öğrendim dedi, Sayın Binali Yıldırım MİT başkanına ulaşamamaktan şikâyet etti. Sayın Cumhurbaşkanının yaverleri fetö üyesi çıktı. O gece kendisi uçakla İstanbul’a gelirken eşlik eden savaş uçaklarının pilotları fetö üyesi çıktı. Darbe girişiminin önemli isimlerinden General Mehmet Dişli’nin hakkında fetö istihbaratı olduğu halde terfi ettirildiği Sayın Ahmet Davutoğlu’nun açıklamasıyla ortaya çıktı. Ki o Mehmet Dişli daha sonra Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar’ı helikopterle getiren ekibin içinde. Yani öyle karmakarışık, öyle tuhaf bir gece ki insanın beynini yakıyor adeta. Nerede kaldı şeffaflık? Oysaki bir çağrıyla canını hiçe sayıp sokağa çıkan bu milletin, o gecenin bütün ayrıntılarını bilmek hakkı değil miydi? Muhalefet meclis araştırma önergesi verdi darbe girişimiyle ilgili, Ak Parti ve MHP oylarıyla ret edildi. Niye ret edildi anlayamadı millet. O gece 251 şehit verildi. Daha sonra o şehitler adına yardım kampanyası başlatıldı, geride kalan ailelerine verilmek üzere, millet az çok demedi bağışta bulundu.339 milyon lirada para toplanmış, ama para o ailelere verilmedi, insanlar haklı olarak bizim için toplanan para nerde diye sorunca, bu sefer polisten dayak yedi. Yani böyle tuhaf, garabet bir gece 15 Temmuz, içinde birçok bilinmezi barındırıyor, yetmiyor yıllar sonrasına da uğursuzluğu devam ediyor. Bunca olayın siyasi ayak olmadan organize olması da mümkün değil ama dört yıldır siyasi ayakta  bulunamadı, böyle de enteresan bir gece 15 Temmuz? Ama kesin olan bir şey var, millet vatanı söz konusu olduğunda kimseye pabuç bırakmayacağını yedi düvele gösterdi, o gece sokaktaki hiç kimse yanındaki sağcı mı, solcu mu, alevi mi, Sünni mi veya hangi milletten diye bakmadı, sadece olası bir darbeyi engellemek için var gücüyle mücadele etti. Kimse konuyu başka yerlere çekmesin, o gece millet sokağa Ak Parti için falan çıkmadı, vatanına  sahip çıkmak için, birliğine, dirliğine sahip çıkmak için çıktı. Çünkü darbelerin bu ülkeye ne kötülükler yaptığını gayet iyi biliyordu. Bunu engellemek için çıktı hepsi bu. Buradan farklı hikâyeler çıkarmaya çalışmak, olan bitenleri bir şeylere zorlamak beyhude uğraştır buna hiç gerek yok. Millet neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor, zorlama hikâyelere gerek yok.

BELEDİYELERDEKİ ŞEFFAFLIK

CHP’li Ankara ve İstanbul BŞB’leri güzel bir uygulama başlattı, toplantılar ve ihaleler şeffaf bir şekilde yapılıyor. Ak Partili belediyeler de böyle bir uygulama yapacaklardı, söylemişlerdi ama onlardan henüz böyle bir uygulama göremedik. Ankara da Mansur Yavaş neredeyse her gün Melih Gökçek dönemine ait bir usulsüzlük, bir yolsuzluk açıklıyor. Öyle ki, Gökçek hakkındaki dosyalar ansiklopedi kalınlığına ulaştı diyorlar. Ama bakıyorsunuz Melih Gökçek hâlâ sosyal medyada ahlak dersi veriyor, bu da enteresan. İnsan ister istemez şunu soruyor, hukuk bu ülkede herkes için eşit işlemiyor mu? Yönetimde şeffaflık önümüzdeki dönemin en önemli argümanı olacak gibi, çünkü Gelecek Partisi lideri Sayın Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamalarda, bunu Ak Partide iken uygulamaya çalıştığını ama muvaffak olamadığını vurguluyor sık sık. Ve kapalı kapılar ardında bir takım şeylerin döndüğünü anlatıyor. Onun açıklamalarından diğer siyasi partilerde kendilerine ders çıkaracaklardır. Ben şahsen önümüzdeki dönemin siyasetinden ümitliyim, en azından şeffaflık gelir… Bu haftalık bu kadar, haftaya kadar hoş kalın, hoşça kalın…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER