Nazilli Ayna Gazetesi

BASIN GECESİNDE GAZETECİLER YEMEK YERİNE FIRÇA YEDİ!

BASIN GECESİNDE GAZETECİLER YEMEK YERİNE FIRÇA YEDİ!
638
29 Temmuz 2020 - 13:45
Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Osman Selçuk Aldemir, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle gazetecileri akşam yemeğinde ağırladı. Basın Bayramı kutlaması adıyla düzenlenen davet adeta Rektör Aldemir’in gazetecileri azarlama gecesine döndü.

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Osman Selçuk Aldemir, Basın Bayramı nedeniyle gecikmeli şekilde yemekte ağırladığı gazetecileri zan altında bırakan ifadeler kullandı. Basın Bayramı’nda gazetecileri ağırladığını unutan Aldemir’in gazetecilere yönelik hakaret içerikli sözleri tepki çekti. 

Konuşmasında sürekli dolduğunu ifade eden ve isim vermeden bazı gazetecileri suçlayan, ancak davetteki tüm gazetecileri zan altında bırakan Aldemir, Basın Bayramı’nı kutlamak için çağırdığı gazetecilerin gecesini zehir etti.  Aldemir, kendisi aleyhinde yayın yapılması için gazetecilere, her haber için 5 bin lira ödendiğini öne sürdü.

“HANGİ ALÇAĞIN YAPTIRDIĞINI BİLİYORUM”

Geçmiş yıllarda bir sucuk fabrikasında ‘sağlığa zararlı sucuk üretmekten’ ceza alan ve yaşadığı olayı dile getiren Rektör Aldemir “26 yıl önce 3.5 ay çalıştığım bir sucuk fabrikasında para cezası aldım. Gururla ifade ediyorum. Aldığım para cezasını buldum. Bugünkü değeri 6 lira. Neredeyse Türkiye’de meclise kadar taşındı bu olay. Hangi alçağın yaptırdığını biliyorum. Neden yaptırdığını da biliyorum.” ifadelerini kullandı.
 

HABER YAPMAYACAKMIŞIZ!

Rektör Aldemir’in her cümlesinin ardından şaşkınlığını gizleyemeyen gazeteciler, konuşmasının ardından haber yapılmamasının talimatını verince bir şok daha yaşadı. Aldemir konuşmasında “Bugünkü olan bu olayları eğer herhangi bir yerde kullanmazsanız, tabi ki haddimiz değil böyle bir şey ama olumsuz konuşturabilecek bir haber oluşturmazsanız, minnettar olurum. Çünkü doluyum. Üniversitemizde hak etmediği şeylerle karşı karşıya kalıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÖZÜR DİLEDİ

Aldemir, konuşmasının ardından döndüğü masasında Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan’ın tepkisiyle karşılaştı. Meslektaşlarının duyduğu rahatsızlığı ileten Ulucan, Aldemir’le birlikte sahneye çıktı. Yeniden mikrofonu eline alan Rektör Aldemir, sarf ettiği sözler nedeniyle özür diledi. Aldemir, “Ben buradaki herkese olan saygımdan ötürü geceyi organize ettim. O bahsettiğim isimlerden hiç birisi yok. Herkes içini rahat tutsun. Dedim ya çok doluyuz. Farkında olmadan o kadar enteresan sıkıntılar yaşıyoruz ki, her sabah kalktığımızda bir sorunla karşı karşıya kalınca; sonuçta biz de bir biyolojik materyaliz. Sonuçta biz de bir insanoğluyuz. Lütfen yanlış anlaşıldıysa, ben özür dilerim. Ama inanın ben buradaki arkadaşlarımla öyle bir şey hissetmiş olsam, çok samimi söylüyorum böyle bir ortama girmem ki bunu ben organize ediyorum.” dedi. 

BAŞKAN ULUCAN’DAN TEPKİ

Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan, “Sayın Rektör tüm samimiyetiyle 17 aydır yaşadığı tüm sıkıntıların getirdiği birikimle bazı sözler sarf etti. Tabi bunun yeri burası değildi.  Sayın Rektör Aldemir’in  eğer Ankara’da arkası sağlamsa, Ankara’ya sözünü geçirebiliyorsa, bunu burada değil de Ankara’da daha gür sesle anlatmasını rica ederim. Bizim de  bugün burada ve Türkiye’nin bir çok yerinde yaşanan, meslek ilkelerine aykırı olan davranışların son bulması için, neden meslek yasasının çıkmasını istediğimizi anlaşılacaktır.” şeklinde konuştu.

(Haber: Nazlı Altınayar/Nazilli Havadis)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER